Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > >

Magazin

2019. 10. 26. 07:27:51 Szili Dániel

Szinte már közhelynek számít, hogy a hűlő vizekkel a halak étvágya is megnő, hiszen igyekeznek a téli tartalékokat begyűjteni. Aki ebben az időszakban kijut a partra, kis túlzással mindent is foghat! Persze a dolog nem ilyen egyszerű, ilyenkor is bele lehet futni a nagy semmibe, sok múlhat a helyválasztáson és az időjáráson is, ami a halak kapókedvét befolyásolja. Ezúttal kegyes volt hozzám az idő és bőkezű a Tisza.

2019. 08. 13. 20:53:58 Koter Péter

Egy hosszú esztendő, ez bizony nem kevés idő, ennyire veszítették el a szegedi horgászok egyik kedvenc vizüket a Maty-éri víztározót. A 2008-as legutolsó leengedést követően 2018. 07. 20-án kezdték ismét leereszteni a tározó vizét, de ez most egy kicsit más volt. Tudtuk, hogy sokáig fog tartani, sok aggodalom fogalmazódott meg a horgászokban különféle fórumokon a leeresztéssel és a feltöltés előtti állapotokkal kapcsolatban is.

2019. 07. 18. 17:20:28 Koter Péter

Talán kezdhetném az írást egy régi poénnal.

  • Mi az? Szép az idő, süt a nap, csicseregnek a madarak?
  • Munkanap!

Nagyjából ezzel jellemezhetném a május hónapot, igaz a munkanapok zöme is esővel telt, így a Szeged környéki horgászvizek nagy része gépkocsival megközelíthetetlenné vált.

2019. 04. 30. 07:48:19 Koter Péter

Február óta próbálgatom a Szeged mellett található tiszai holtágon, a Sárgáson a különféle módszereket, melyikkel lehetne eredményesen kárászt és keszeget fogni, de persze nem lenne nagy baj, ha közben beugrana egy-egy rendes ponty is.

2019. 04. 07. 10:43:46 Szili Dániel

A ringlóvirágzás az egyik legkedvesebb időszakom. Ilyentájt már rendesen mozgolódni kezdenek a békéshalak, melyeket már kellő magabiztossággal lehet a horgunk köré csalni. Közülük is kedvenceimet, a keszegeket vettem célkeresztbe, újdonsült botommal egy light feederezés erejéig

 

2019. 03. 27. 20:50:00

Régen vártam már úgy szezont, mint az ideit. Valószínűleg ennek az az oka, hogy tavaly a különféle munkáim miatt nagyon keveset tudtam csak horgászni, és azt is elég korán be kellett fejeznem. Az idei évre viszont nagy terveket szőttem, a téli időszakban rengeteg felszerelést, csalit vásároltam, készítettem, és reménykedve figyeltem az időjárás előrejelzéseket, mikor enged a tél annyit, hogy végre vízpartra lehessen menni.

2019. 03. 24. 19:38:53 Szili Dániel

Kora tavasszal, amikor a jégből már hírmondó sincs és a nappalok is hosszabbodnak, a halak kezdenek kimozdulni a mélyebb vizekből, hogy a kifogyott erőtartalékaikat rendezzék. Jól tudják ezt a horgászok is, így a jó idők beálltával lassan benépesülnek a vízpartok. Ha megfelelően lefinomított szerelékkel próbálkozunk, és jó helyen vagyunk, akár egész szép fogásokban is lehet részünk. Ezúttal egy matchbotos horgászatra invitálom meg az olvasót.

2019. 03. 18. 07:20:59

Szokásosan 3 anyagot ajánlunk nektek, method feeder, tiszai keszegezés videóval és halradar bemutató kapott most helyet a sorban.

2019. 03. 17. 09:23:19 Kiss Gábor Zoltán

Bármennyire hosszú is a tél, mindig véget ér, és hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy kiteljesednek a horgászlehetőségek és azt se tudjuk, merre induljunk. Megmozdul a keszeg a holtágakon, talán már pontyos híreket is kapunk a tavakról, és egyszer csak megjön a hír, harcsát fogtak a folyón. Aki ismeri ennek az információnak a jelentőségét, az feled minden mást, előkeresi megbízható és erős horgászbotjait, majd csónakba száll és elindul, hogy az év első méltó zsákmányát horogra kerítse.

2019. 03. 12. 07:30:02 Szili Dániel

Szinte minden békés halra horgászó használ valamilyen etetőanyagot, a küszözéstől a pontyozásig, ezt az etetőanyag gyártók is jól tudják így a piac tömve van a legkülönfélébb adalékokkal, etetőkkel, csalikkal. Igen ám, de van, amikor a saját magunk által összeállított csalétekre esküszünk, esetleg jobban esik úgy a peca, netán anyagi okokból magunk készítjük. Sok házi receptet elolvastam már az interneten, viszont a többsége az olcsóságra megy, így nincs a keverék átgondolva, mert vagy túl csirizessé válik a sok liszttől, esetleg hiányosak az összetevők. Ezzel az írásommal kívánok egy kis segítséget nyújtani, hogyan és miből érdemes viszonylag olcsón etetőanyagot készíteni otthoni körülmények közt.