Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > >

Magazin

2019. 03. 18. 07:20:59

Szokásosan 3 anyagot ajánlunk nektek, method feeder, tiszai keszegezés videóval és halradar bemutató kapott most helyet a sorban.

2019. 03. 17. 09:23:19 Kiss Gábor Zoltán

Bármennyire hosszú is a tél, mindig véget ér, és hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy kiteljesednek a horgászlehetőségek és azt se tudjuk, merre induljunk. Megmozdul a keszeg a holtágakon, talán már pontyos híreket is kapunk a tavakról, és egyszer csak megjön a hír, harcsát fogtak a folyón. Aki ismeri ennek az információnak a jelentőségét, az feled minden mást, előkeresi megbízható és erős horgászbotjait, majd csónakba száll és elindul, hogy az év első méltó zsákmányát horogra kerítse.

2019. 03. 12. 07:30:02 Szili Dániel

Szinte minden békés halra horgászó használ valamilyen etetőanyagot, a küszözéstől a pontyozásig, ezt az etetőanyag gyártók is jól tudják így a piac tömve van a legkülönfélébb adalékokkal, etetőkkel, csalikkal. Igen ám, de van, amikor a saját magunk által összeállított csalétekre esküszünk, esetleg jobban esik úgy a peca, netán anyagi okokból magunk készítjük. Sok házi receptet elolvastam már az interneten, viszont a többsége az olcsóságra megy, így nincs a keverék átgondolva, mert vagy túl csirizessé válik a sok liszttől, esetleg hiányosak az összetevők. Ezzel az írásommal kívánok egy kis segítséget nyújtani, hogyan és miből érdemes viszonylag olcsón etetőanyagot készíteni otthoni körülmények közt.

2019. 02. 20. 21:23:40 Koter Péter

Az angolmorzsa egy kiváló adalékanyag, amelynek segítségével felkelthetjük a halak érdeklődését etetésünk iránt. Persze kihagyható, de hasznossága a versenyhorgászatban is bizonyított. Hétköznapi pecáink során kitűnhetünk a halak által jól megszokott, a horgászok nagy többsége által használt anyagok közül, ami sok esetben az eredményességben is meg fog mutatkozni..

2019. 02. 13. 07:26:20 Szili Dániel

Tél van. A kopár hidegség árnyékában oly távolinak tűnik a tavaszi madárdal, a nyári szellőben suhogó, szinte csilingelő nyárfalevelek hangja, vagy az augusztusi forró esték tücsök koncertje a holtág mögötti földeken. Távolinak, ám mégis közel, hisz minden nap egy újabb ajándék, mellyel egyre közelebb kerülünk az emlékezetünkbe, s lelkünkbe zárt vízparti melegséghez. Engedjétek meg, hogy rövid kis monológjaimmal, kicsit közelebb hozzam ezt a varázslatos időszakot…

2019. 01. 31. 07:12:58 Kiss Gábor Zoltán

Majd 20 évvel ezelőtt, január 31-én hangos volt a média a tiszai ciánszennyezés híreitől, napokig követték nyomon az eseményeket nem csak a hazai, hanem a külföldi újságírók, hírszerkesztők is. Aztán csend, fel-felröppent egy-egy kutatási eredmény, nyilatkoztak a munkájukat sirató halászok, de a szenzáció gyorsan megkopott. Az első években még megemlékezések sora zajlott, majd azok is megszűntek és ma már alig szól híradás az egykorvolt katasztrófáról, ilyen a média, várja a következőt.

2019. 01. 12. 09:24:30

Mint ahogy az előző részben is írtam, az elmúlt évek túráiból áll össze ez az írás, hiszen hiába van a Deltában több hal, a megfelelő időben a megfelelő helyen kell keresnünk őket ahhoz, hogy felejthetetlen élményekben legyen részünk. Igazából minden alkalommal volt 1-1 olyan napunk, amikor ez nekünk is sikerült, ezért is tértünk vissza évről-évre. Lássuk most az egyik év első pár napját.

2019. 01. 03. 08:37:57 Szili Dániel

Fontos leszögeznem, írásom főleg a kezdő folyóvízi pecásoknak való, vagy akik most ismerkednek a folyóvízi feederezés rejtelmeivel. Napjainkban nehéz a kevésbé tapasztalt horgászoknak eligazodni az aprócikkek tengernyi kínálatában, az újabbnál újabb kütyük láttán. Ez az írás talán segít összeállítani egy alap felszerelést bárki számára, aki a folyóvízi feederezést szeretné alkalmazni.

 

2018. 12. 28. 08:55:16 Szili Dániel

A novemberrel már igencsak hűlnek a vizek, akár már fagyok is lehetnek. A jól megszokott, nyári, kora őszi pályák már nem, vagy csak alig adják a halat, viszont a vermelők még nem adnak kielégítő eredményt, a halrajok vonulóra fogják a dolgot. Ilyenkor néha egész érdekes halakba lehet botlani, mint ahogy nekem is sikerült néhány alkalommal.

2018. 12. 19. 07:36:04 Kiss Gábor Zoltán

Horgásznaplómat lapozgatva botlottam ebbe a több mint 10 évvel ezelőtti történetbe, a Tisza-tó csukái akkor még jóval kevesebb pergetőhorgásszal találkoztak, így a kezdők is, mint akkoriban én, fantasztikus élményekkel gazdagodhattak.