A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Lapszemle január 14.

tesztpeca

Véget értek az ünnepek és elkezdődtek a dolgos hétköznapok, esténként azért csak, csak leülnénk olvasni valami érdekeset, ám az elmúlt héten nem volt könnyű dolgom, amikor az ajánlani való cikkeket kerestem. Frissen megjelent írást nem is találtam eleget, így rendhagyó módon egy régebben olvasott, még augusztusban publikált cikk is bekerült a válogatásba.

Elsőként nézzük is ezt a régebbi írást, amely a folyóvízi horgászatra javasol egy számomra is szimpatikus alternatívát. A szerző a régi klasszikus kereső horgászatot mutatja be a cikkben, amelynek lényege az, hogy etetőanyag nélkül, pusztán ólommal szerelve ott próbáljuk megfogni a halat, ahol az éppen tartózkodik. Gondolatébresztőnek elég csak azonban a cikk, ugyanis elveszik a szerelék részleteiben, holott a módszer lényege a helyismeret és a mozgékonyság, legalábbis az én tapasztalatom szerint. Ezt a fajta pecát alkalmazva nincs miért hosszú órákig ülnünk egy helyen, ha van ott hal, gyorsan megfogjuk, ha nincs, akkor a csupasz ólom nem fogja horgászhelyünkre csalogatni. Nagy Róbert cikkét a Horgász-Zónán olvashatjátok.
A második ajánlatom részletessége és szakmaisága nem kérdőjelezhető meg, a Tesztpeca blogon megjelent cikk egy süllőzésre szánt pergető pálcát mutat be és most is magas színvonalat képviselve foglalja össze azokat a jellemzőket, amelyek egy pergető botot kiemelnek az átlagos botok közül. Kedvenc dilemmám is terítékre kerül, valahogy a mai napig nem tudok dönteni a finom spiccel szerelt, a csali mozgását tökéletesen közvetítő horgászbot és a tökéletesebb akadást biztosító seprűnyél keménységű botok között. Egy kis segítséget ehhez is kaptok, ha elolvassátok a Süllőálom kezdetű írást a Tesztpeca blogon. (Mondjuk a süllőknek nem álom ez a bot, inkább a horgásznak. :-) )
Megszokhattuk, hogy a Haldorádón naponta jelennek meg friss írások, a harmadik ajánlat innen származik, gyanítom egy első cikkes szerzőt köszönthetünk Sánta László személyében, aki a folyóvízi pergetésről ejt néhány szót. Nem horgászmódszer bemutató ez a cikk és nem is élménybeszámoló, inkább csak egy személyes vallomás a pergetésről és a Tiszáról, mintegy bemutatkozásként. Kíváncsian várom, lesz-e újabb. részletesebb anyag a jövőben a szerzőtől. A Pergetés minden időben című cikket ide kattintva olvashatjátok el.

 

Szeretnéd tudni, ha új hírünk van?

© 2020 fishinfo.hu I horgászportál, horgászhírek, tippek, trükkök, receptek, horgászfelszerelés, versenybeszámolók

Facebook

Feliratkozás hírlevélre

Untitled 1