A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Lapszemle január 21.

0121

A szokásos három ajánlatból az egyik rendhagyó módon újra egy régebbi írás, amely a december végi halgazdálkodási törvényben végrehajtott módosításokból emel ki egy fontos elemet, a másik két anyag viszont már könnyedebb téma, egy termékbemutató és egy videós anyag.

Heti ajánlónk legfontosabb cikke a korosokvideke.blog.hu-n jelent meg és a A 2013. évi CII. törvény módosításának végrehajtási utasításában szereplő, jogosulatlanul megtartott halak halgazdálkodási értékének változását vizsgálja, vagyis azt, milyen vízparti cselekmények esetén fognak ezen törvénymódosításra hivatkozva eljárni és ez mit fog eredményezni a büntetési tételek tekintetében. A módosítás az eltulajdonított halak értékét határozza meg, elég komoly szorzóval, vagyis már egy 4 kilós ponty értéke eléri fentiek szerint a jogcselekmény szabálysértésből bűncselekménnyé váló 50 000 Ft-os értékhatárát.
Több, mint érdemes elolvasni a cikket és elgondolkodni a benne foglaltakon. Túl méret, túl nagy kockázat!
Evezzünk békésebb vizekre, nézzünk egy Salmo újdonságot, hiszen nemsokára itt a május és újra balinozhatunk. :-) Viccet félretéve, a Salmo Wave wobbler egy süllyedő csali, amit talán a jerkbaitek családjába lehetne sorolni, hiszen terelőlap nélkül készül és vezetési technikáját tekintve a meg, megállítva vezetés lehel igazán életet bele. A cég a fentiek ellenére balinozásra ajánlja, ami a 7 cm-es wobbler 14 grammos súlyát elnézve, valamint belekalkulálva a terelőlap és a hasi horog hiányát egy dologban tökéletesen igaz lehet, valószínűleg nagyon nagyot lehet vele dobni. az, hogy halat mennyire fog adni, már egy másik történet, mindenesetre korrekt bemutató készült róla, amelyet a Haldoradó-n olvashattok.
A végére hagytam a legjobbat, a Feedermania által készített Kis-Dunai dévérezésről készült videóanyagot. Nagyon szép halak és ezúttal élőcsalis horgászat szerepelnek a filmben, ne hagyjátok ki, érdemes ezt a 20 percet végignézni.

 

Szeretnéd tudni, ha új hírünk van?

© 2020 fishinfo.hu I horgászportál, horgászhírek, tippek, trükkök, receptek, horgászfelszerelés, versenybeszámolók

Facebook

Feliratkozás hírlevélre

Untitled 1