A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Lapszemle Január 28.

201902 mahor

Január hónap utolsó hetén volt miből válogatni, így nem a szokásos 3, hanem egy plusz negyedik anyagot is a figyelmetekbe tudok ajánlani, és olyan szempontból is rendhagyóak vagyunk, hogy egy nyomtatott kiadvány cikkei is bekerültek a sorba.

Megjelent a Magyar Horgász februári száma, amelyben változatos tartalommal találkozhatunk. Kiemelésre méltó az újság 8. oldalán található cikk, amely egy négyfős szerzőgárda neve alatt jelent meg és az édesvizekben bekövetkezett biológiai inváziók kialakulásának alapfeltételeit veszi górcső alá. Törpeharcsa, folyami géb, busa elég csak ezt a három halfajt említenem, ha a fentiek fontosságát szeretném erősíteni. Továbblapozva Bokor Károly írásához érünk, amelyben a fényváltás hatásait, vagyis a ragadozóhalak viselkedésére, kapókedvére gyakorolt pozitív hatásait járja körbe a tőle megszokott, példákon keresztüli bemutatással.
Horgászversenyzés, nem minden horgász szereti a versenyeket, de abban általában egyetértünk, hogy horgászversenyzőink a világ élvonalába tartoznak és erre bizony büszkék lehetünk. Az újságban Walter Tamás tekint vissza kellő alapossággal az elmúlt esztendőre és már csak ezt az 5 oldalt elolvasva is szembesülhetünk vele, hogy mekkora munka van az eredményekben. Végezetül egy szezonzáró cikk, Szarvas Zoltán a folyóvízi csukahorgászatról ír, tapasztalata szerint az elmúlt években a folyóvizeinkben, elsősorban a Tiszában, jelentősen erősödött az állomány és így a célzott, fajspecifikus horgászat is eredményes tud lenni. Ide linket nem tudok illeszteni, ha érdekelnek a fentiek, muszáj lesz elsétálnotok egy újságárushoz. smiley

Horgászszezon, te csodás, jössz-e már? Ez is lehetne a mosonihorgász blogon megjelent írás címe, amelynek bevezetőjében a szerző azt boncolgatja, hogy klasszikus értelemben vett horgász szezon vajon létezik-e még, majd átcsap egy huszárvágással a téli horgászat méltatásába, amely miatt az ajánlónkba is bekerült a cikk, hiszen az a hangulat, amelyet megidéz, számunkra is oly kedves. Ne is olvassatok tovább, irány a blog!
A horgászszezon csillogó ékköve.

A következő anyag egy olyan témát dolgoz fel, amellyel kapcsolatban jómagam is elkezdtem írni egy cikket, csak a befejezése várat még magára. Ez a téma a rövid idejű horgászatok létjogosultsága. Porkoláb Tamás cikkében sokan magunkra ismerhetünk, hiszen a mai világban időből jut valahogy a legkevesebb, így sokszor el se indulunk horgászni, hiszen csak 2 óra szabadidőnk van. Higgyétek el, sokszor ez is elég lehet, és nem csak akkor, ha pergetésről beszélünk. Tamás az ilyen esetekre ad tanácsokat, amelyekkel nagy vonalakban én is egyetértek, ám nem ússzátok meg, véglegesítem a saját írásomat is, ami nemsokára megjelenik. Addig is ajánlom figyelmetekbe a Rapid folyóvízi feederezés című cikket.

Utolsóként, de nem utolsó sorban egy videó megnézését javaslom nektek. A készítőtől még nem láttam más anyagot és igen, tetten érhető sok kis apró hiba, de látszik, hogy sok munkát fektetett az anyagba és egy jó irány, amelyet be szeretne mutatni. A megszokott profi horgászvideóktól messze van, ám horgászvlog-ként nagyon is megállja a helyét. Nézzétek meg, és majd eldöntitek, hogy a későbbiekben visszatértek-e a készítő videó csatornájára.

 

Szeretnéd tudni, ha új hírünk van?

© 2020 fishinfo.hu I horgászportál, horgászhírek, tippek, trükkök, receptek, horgászfelszerelés, versenybeszámolók

Facebook

Feliratkozás hírlevélre

Untitled 1