A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Lapszemle február 11.

0211

Megállíthatatlanul közeleg a tavasz, amikor azok is újra a vízpartra indulnak, akik a hidegebb időszakban szögre akasztják a horgászbotokat. Aktuális ajánlónkban így mi is rendhagyóak leszünk, egyrészt megfordítjuk a szokott arányokat és ezúttal két videó anyagot és egyetlen olvasnivalót javaslunk, másrészt kirándulós, napsütéses, rövidnadrágos pecákat láthattok a videókban.

Az első kisfilm készítői bőven horgászpályafutásuk elején járnak, ennek ellenére szakmailag is rendben van a történet, ám nem ezért javasoljuk a megnézését. Az ifjonci lendület, a lelkesedés ötvöződik a digitális tudással, így egy pörgős, nagyon jó hangulatú kisvideó született, amely a srácok nyári élményeit eleveníti fel és a képernyőn is érződik az az önfeledtség, ahogy a horgászathoz viszonyulnak. hétköznapi srácok, hétköznapi helyek, hétköznapi halak, pont ezért érdemes megnézni.

 

 

A második videó készítőjétől már régebben is javasoltunk filmet, akkor is és most is a Tisza-tóra kalauzol el minket a szerző. Ezúttal egy összefoglalót nézhetünk meg, amely most sem horgász szempontból közelíti meg a tavat, ám ha családostól akarunk ellátogatni a környékre, akkor nagyon is érdemes megmutatnunk azoknak, akikkel utaznánk, hiszen több jó tippet is kaphatnak, hogy mivel töltsék az időt, amíg mi horgászunk. :-)

 

 

A harmadik, cikkes anyag egy érdekes témát feszeget, a célzott nagy ponty horgászat visszásságaira hívja fel a figyelmet. Több évtizeddel ezelőtt fűztük hajszálelőkére az első bojligolyót, de a bojlizással együtt járó etikus horgászat csak az utóbbi egy-két évben kezd széles körben elterjedtté válni. A tudás hatalom és egyúttal felelősség is, sajnos a bojlizással érkezett tudás manapság is sokszor rossz kezekben van,és sajnos nap mint nap találkozhatunk olyan horgászokkal, akik a bojlizás fensőbbségességét hangsúlyozva nagyobb pusztítást végeznek a halállományban, mint némelyik rabsic.
A vadvizihorgaszok.hu oldalon megjelent írás ezt a témát kezdi el boncolgatni, érdemes elolvasni, nem csak annak, aki célzottan nagyhalakra horgászik, annak is, aki szeretné a zsákmányul ejtett halat kulturáltan kezelni a szárazföldön. Katt ide!

Szeretnéd tudni, ha új hírünk van?

© 2020 fishinfo.hu I horgászportál, horgászhírek, tippek, trükkök, receptek, horgászfelszerelés, versenybeszámolók

Facebook

Feliratkozás hírlevélre

Untitled 1